04 598 03 00
 • Pred nekaj meseci se je moj oče hudo poškodoval pri vsakodnevnih domačih opravilih. Poškodbe so bile hude in posledice so vidne še danes. Po padcu je v trenutku postal odvisen od pomoči drugih. Predvsem nas je skrbelo za njegovo psihofizično stanje. Zato smo bili prijetno presenečeni in veseli, ko so nam ponudili izvajanje terapij na domu. Odvzeli ste mi veliko breme z ramen in smo vam, tako jaz, kot celotna družina neskončno hvaležni.

 

 • Rada bi se v prvi vrsti zahvalila terapevtu in fizioterapevtki za njuno prijaznost, strokovnost in človečnost pri obravnavi mojega očeta. Boljše pomoči si ne bi mogla želeti. Prav tako bi rada pohvalila Dom Petra Uzarja, kot ZD Tržič in vse, ki so kakorkoli prispevali, da je ta projekt prišel v našo občino in posledično v naše domove.

 

 • Vsem, ki imamo osebo, ki potrebuje tovrstno pomoč oz. vsi, ki terapijo potrebujejo in jim za to ni treba od doma, smo vam hvaležni za odvzeto skrb.

 

 • Jaz in moja starša smo izredno zadovoljni z vsemi aktivnostmi, ki jih izvajate preko projekta. Sama se največkrat v popoldanskem času srečam z negovalko Urško, ki vsem polepša dan, ko pride k nam. Iskreno se vam zahvaljujemo za vaše delo in delo celotne vaše skupine.

 

 • Ob začetku projekta nisem vedela kaj naj pričakujem, a so me rezultati že hitro pozitivno presenetili. Že prvo uro nama je delovni terapevt predlagal, da dnevne zadolžitve piševa na tablo, kar se je izkazalo za zelo učinkovito. Prav tako je mojega moža naučil vstati in se usesti brez moje pomoči. Naučil ga je tudi drugih veščin, uporabo možganov. Treba je računati, sestavljati kocke, dopolniti pogovore, telovaditi itd. Naučil naju je kaj vse lahko uporabiva za vadbo, tako fizično, kot miselno. Lahko samo pohvalim in izrazim veliko zadovoljstvo in hvaležnost a vse, kar nama je v pomoč.

 

 • Z izvedbo delovne terapije je moj mož veliko pridobil in je mnogo bolj samostojen, saj je delovna terapija veliko pripomogla k kakovosti življenja. Delovni terapevt Matevž pa zasluži vso pohvalo za prizadevanje, pomoč in podporo nama obema.

 

 • Ko mi je gospodična Lara – KIO na koledar napisala razpored, sem ugotovila da je največ ur namenjenih  delovni terapiji in fizioterapiji. Prišla je fizioterapevtka Anja in me zelo prijetno presenetila. Mož je bil pri hoji že zelo nagnjen naprej. Po prvi uri fizioterapije je že hodil bolj pokonci, po nekaj naslednji urah pa ni primerjave. Hodi pokonci, v mišicah ima več moči. Ko je mož sedel na terapevtski žogi, nisem mogla verjeti, da je to mogoče. Fizioterapevtki sva oba zelo hvaležna in zadovoljna, kadar pride in dela z mojim možem. Napredek je več kot očiten.

 

 • Želela bi se zahvaliti vsem sodelujočim v Projektu integrirane oskrbe za izredno pomoč, profesionalnost in prijaznost, ki smo jih pri vašem izvajanju deležni naša mama in svojci. Mama je bila še do nedavnega v zelo slabem psihofizičnem stanju, ki je bilo posledica bolezni. Odkar pa je vključena v projekt, se ji je stanje neizmerno izboljšalo.

 

 • Žena uporabnika pove, da so s storitvami projekta zelo zadovoljni, da jima zelo olajšajo življenje, ter da so zaposleni zelo prijazni. Še naprej bi si želela pomoči pri kopanju moža. Večkrat pohvali negovalce, ki izvajajo kopanje, ter psihologinjo Nino. 

 

 • Snaha upravičenke pove, da trenutno gospo s strani projekta obiskujejo le še negovalke, ki se med seboj menjajo. Gospa vse pozna po imenih in je nad vsemi navdušena. Pove, da so prijetne in strokovne. Snaha doda, da svoje delo opravijo res kvalitetno. Gospo sta s strani projekta obiskovala tudi fizioterapevtka in delovni terapevt. Snaha pove, da so bili z storitvami obeh zelo zadovoljni. Vprašam jo, ali bi si v primeru, da bi bila možnost, še želela obiskov fizioterapevtke in delovnega terapevta. Gospa pove, da bi oba strokovna delavca še vedno z veseljem sprejela. Doda, da bi sicer raje imela storitve fizioterapevtke, saj je pri njej potrebno vložiti manj napora. Sprejela pa bi tudi delovnega terapevta, saj se je z njim veliko presmejala in imela lep odnos. Snaha zelo pohvali delovnega terapevta, za katerega pove, da je mamo super zaposlil, ter ji dvignil motivacijo. Pove, da jim je odlično svetoval glede uporabe pripomočkov za oblačenje. Mamo je prepričal, da je za božične praznike pekla piškotke, kar je bilo nekaj najboljšega. Pohvali, da ji je s svojimi nalogami, ki so gospe vzele kar nekaj časa v dnevu, zaposlil tako roke kot možgane. Gospa pove, da ji niso bile všeč vaje s trakom, saj so se ji zdele prenaporne. Snaha opaža, da gospa manj miga in je ponovno obstala, odkar sta jo strokovna delavca nehala obiskovati. Pohvali odnos vseh, ki prihajajo s strani projekta, da kljub mladosti ohranjajo lep, topel in profesionalen odnos do starejših.

 

 • Upravičenka pove, da se spomni obiskov negovalcev s strani projekta, ki ju oba z možem skopajo vsak torek. Večkrat pove, da ji ta pomoč zelo veliko pomeni in je za njo hvaležna.

 

 • Gospa se ne spomni kdo jo je obiskoval s projekta, zato pogleda na listek, kjer ima zabeleženo. Nato se spomni oseb in pove, da so bili vsi zelo prijazni. Vaje, ki ji jih je priporočila fizioterapevtka izvaja vsak dan. Posebej pohvali psihologinjo, za katero pove, da se ji je ob začetku zdela zadržana, nato pa sta se imeli lepo, veliko sta klepetali ter se smejali. Vseh izvajalcev je bila vesela, kot slabost navede edino to, da so vsi komaj prišli pa so že morali iti naprej.